CONTACTGEGEVENS

M.E. Leijnse, huisarts

Eerste Lijns Zorgcentrum

Het Zandpad

Burgemeester de Zeeuwstraat 22 f

3281 AJ Numansdorp

Telefoon 0186-651353

Spoedlijn 0186-654708

Intercollegiaal 0186-657312

Fax 0186-657313

Email info@leijnsehuisarts.nl

Lees meer

DE PRAKTIJK

Welkom op deze webpagina. Zowel voor onze patienten als voor mensen die incidenteel een arts nodig hebben binnen onze gemeente hebben we hier alle belangrijke – en nuttige informatie verzameld.
Lees meer

Meest recente berichten

VIDEOCONSULT VIA BEELDBELLEN

Op dit moment worden veel vragen telefonisch beantwoord en is er enige stijging van Email consulten al dan niet vergezeld van foto’s. Beide manieren voldoen heel redelijk maar toch hadden wij het gevoel dat video-consulten zeker iets toe zouden kunnen voegen. We hebben een korte proefperiode gedraaid met 20-30 patienten, die hier aan mee wilden werken, en aan beide zijden van de webverbinding heerste tevredenheid. Het heeft wel iets meer voeten in de aarde dan het intoetsen van een nummer op uw telefoon maar de ervaring is dat dat snel went. Het vereist wel iets meer planning.

We hebben gekozen voor Jitsi Meet. Een programma dat veel voordelen biedt en zeer gebruiksvriendelijk is. Het is een gratis app die werkt op laptops met camera, tablets en smartphones. Via internet, maar makkelijker nog via Apple Store en Google Play download u gratis een lichte app. Dat is alles wat u nodig heeft. Dus geen account nodig, geen wachtwoorden etc.

Logo van de App Jitsi Meet

 

  • Als u wilt beeldbellen met mij of eventueel met de assistente dan wel POH spreekt u van te voren met de assistente een tijdstip en code af.
  • Op het afgesproken tijdstip opent u de app. Ik, of assistente cq POH open(t) dan ook (zo goed als tegelijkertijd) de app.
  • Allebei voeren we in het eerste vak van het scherm de van te voren afgesproken code of naam in en drukken daarna op deelnemen
  • Voila … de verbinding is tot stand gebracht en we kunnen met elkaar spreken.
  • Daarna sluit u af met het rode telefoontje onderin het scherm en het consult is afgesloten.

Hieronder vindt u wat informatie over dit programma. Het maakt geen gebruik van end-to-end versleuteling maar van hop-by-hop encryptie. Mocht u geen vertrouwen hebben in deze mate van veiligheid, maak er dan geen gebruik van, u kunt tenslotte met spoedeisende zaken (zonder koorts, hoesten, kortademigheid, smaakverlies, misselijkheid en diarhee of hoofd- en spierpijn ook gewoon op het spreek uur komen.

Over Jitsi Meet

Anders dan de meeste andere alternatieven bundelt Jitsi niet eerst de video en audio-signalen voordat de server het doorstuurt naar de andere deelnemers. In plaatst daarvan worden alle signalen direct naar alle deelnemers gestuurd, met een sneller en stabieler resultaat. Daarnaast heeft dat ook een voordeel als je zelf Jitsi host (meer daarover later), want het ontlast de servers waardoor het makkelijker is om het programma grootschalig te gebruiken binnen een bedrijf.

Alle platformen

Het maakt niet uit welke computer of telefoon je gebruikt voor je meetings of gesprekken, want Jitsi ondersteunt vrijwel alles. Er is een webversie van Jitsi Meet die je in je browser kunt gebruiken, maar er zijn ook applicaties beschikbaar voor Windows, OSX, iOS, Android en zelfs Ubuntu of Debian. Op welk platform je de software ook wilt gebruiken, je hebt nooit een account nodig om een call te starten of bij te wonen. Voor het meest eenvoudige gebruik ga je naar meet.jit.si, verzin je een naam voor de meeting en druk je op ‘GO’. Om vervolgens mensen toe te voegen hoef je enkel de link te delen en om de verbinding beter te beveiligen is het verstandig om een wachtwoord aan te maken

Bedrijfsmatig gebruik

Standaard is Jitsi voorzien van een versleuteling, maar het gaat niet om een end-to-end-encryptie. Dat betekent dat Jitsi (of de eigenaar van de server die je gebruik) in theorie mee kan kijken met je gesprekken. Uiteraard belooft Jitsi dat niet te doen, maar het is verstandig om daar niet blind op te vertrouwen. Daarnaast bieden de Jitsi-servers een beperkte bandbreedte, waardoor vergaderingen met video tussen tien of meer personen kan leiden tot vertragingen in het signaal.

Toch is Jitsi een enorm interessant stukje software voor bedrijven. De software is open source, dus iedereen kan eenvoudig een eigen server beginnen en de service eventueel modificeren. Dat betekent dat een bedrijf zelf Jitsi-gesprekken kan hosten en er dus geen risico meer is dat een externe partij meeluistert. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om de software aan te passen en bijvoorbeeld end-to-end-encryptie toe te voegen. Dat vereist technische kennis, maar kan voor bedrijven die werken met gevoelige data zeker de moeite waard zijn.