CONTACTGEGEVENS

M.E. Leijnse, huisarts

Eerste Lijns Zorgcentrum

Het Zandpad

Burgemeester de Zeeuwstraat 22 f

3281 AJ Numansdorp

Telefoon 0186-651353

Spoedlijn 0186-654708

Intercollegiaal 0186-657312

Fax 0186-657313

Email info@leijnsehuisarts.nl

Lees meer

DE PRAKTIJK

Welkom op deze webpagina. Zowel voor onze patienten als voor mensen die incidenteel een arts nodig hebben binnen onze gemeente hebben we hier alle belangrijke – en nuttige informatie verzameld.
Lees meer

Meest recente berichten

CORONALOCATIE KLAASWAAL

De huisartsen in de Hoeksche Waard hebben de handen ineen geslagen en daarom zal er met ingang van 22 maart op de Kerkstraat 20 te Klaaswaal een aparte locatie van HAP zijn ingericht ter beoordeling van patienten die mogelijk besmet zijn met het Corona virus. Deze locatie is 24/7 geopend met de bedoeling het COVID 19 virus zolang mogelijk uit de reguliere voorzieningen te houden. De locatie is dus vrijwel naast de reguliere HAP.

LET OP … deze afdeling van de HAP is niet direct toegankelijk.

Op deze locatie worden geen testen afgenomen maar slechts beoordeeld of opname in een ziekenhuis, thuisblijven en uitzieken dan wel quarantaine de beste optie is. De gang van zaken verandert voor u niet veel. Allereerst raadpleegt u Thuisarts.nl en bepaalt of u voldoet aan de symptomen die kunnen wijzen op besmetting. Zo ja, dan belt u tussen 8.00 en 17.00 uw eigen huisarts die bepaalt of consultatie van een arts uberhaupt noodzakelijk is. Buiten kantooruren belt u de Huisartsenpost in Klaaswaal waar hetzelfde gebeurt. Als u beoordeeld moet worden verbindt uw huisarts u door met de “coronalocatie” zodat u een afspraak voor uzelf kunt maken. Daarnaast belt de huisarts zelf met de dienstdoende huisarts op de coronalocatie om deze in te lichten over bijzonderheden in uw medische voorgeschiedenis voor zover van toepassing.

  • Allereerst; zorg dat u uw temperatuur ook echt gemeten heeft, niet onder de tong of in de oksel maar in de anus of met een goede oorthermometer. Alleen bij ouderen boven de 75 of bij patienten met ziekten of medicijnen die het afweersysteem beinvloeden is een koortsig gevoel ook een punt in de scoringslijst.
  • Ten tweede; zorg dat u na het gesprek met de doktersassistente onmiddellijk telefonisch bereikbaar bent en blijft zodat de assistente geen tijd kwijt is met terugbellen naar voicemails.
  • Ten derde; u kunt slechts 1 begeleider meenemen.

Als u op de Coronalocatie terechtkomt;

  • Desinfecteert u uw handen met alcohol uit het apparaatje bij de ingang
  • Bij de balie neemt u een mondkapje en zet dit op.
  • Daarna doet u een van de disposable jassen aan die daar liggen
  • Dit geldt ook voor uw begeleider mocht deze om praktische redenen mee naar binnen moeten.
  • U meld uw aankomst bij de assistente waarbij u op minimaal anderhalve meter afstand blijft.
  • Daarna neemt u plaats in de wachtkamer en wacht op de dokter.

Deze maatregelen gelden vooralsnog voor de komende 3 weken.