CONTACTGEGEVENS

M.E. Leijnse, huisarts

Eerste Lijns Zorgcentrum

Het Zandpad

Burgemeester de Zeeuwstraat 22 f

3281 AJ Numansdorp

Telefoon 0186-651353

Spoedlijn 0186-654708

Intercollegiaal 0186-657312

Fax 0186-657313

Email info@leijnsehuisarts.nl

Lees meer

DE PRAKTIJK

Welkom op deze webpagina. Zowel voor onze patienten als voor mensen die incidenteel een arts nodig hebben binnen onze gemeente hebben we hier alle belangrijke – en nuttige informatie verzameld.
Lees meer

Meest recente berichten

AFSCHEID JOYCE VAN DER HELM

Geruime tijd gelede gaf de Nestrix van onze 3 Praktijk Ondersteunsters GGZ aan een dag per week minder te gaan werken. Ze was tenslotte al bijna pensioen gerechtigd en was ongeveer 14 jaar geleden bij ons komen werken toen haar functie ook nog een beetje uitgevonden moest worden. Zoals u allemaal wel weet is de GGZ in Nederland erg afgegleden; zeker de grote instituten lijken wel vestigingen ontworpen om patienten buiten te houden in plaats van te verwelkomen voor behandelingen die zo enorm veel voor patienten en hun omgeving kunen betekenen. Met onze praktijkondersteunsters konden wij dicht bij huis behandelingen aanbieden waarbij huisarts en POH als team konden optreden met wachttijden van hooguit enkele weken, spoed kon er altijd wel tussendoor.

Om dit gat in het team op te vullen kwam Joyce van der Helm solliciteren; een wat jongere professional met veel energie en veel relevante specialisaties. Na enkele weken bleken ook haar betrokkenheid, creativiteit en slagvaardigheid. We ( het team ) hadden al snel een buitengewone band, evenals een groot aantal patienten. Korte tijd geleden gaf zij echter aan dat er actief op haar gejaagd was door een toonaangevende GGZ Instelling die een brede casuistiek en allerlei opleidingen aan kon bieden inclusief een vast contract. Eigenlijk hoefde ze haar wensen en eisenpakket maar op tafel te leggen en hoefde nauwelijks te onderhandelen.

Gelopen race dus die wij helaas – maar begrijpelijk verloren.

Tot het laatste uur hebben we haar volle inzet kunnen zien en die was indrukwekkend. We missen haar nu al en dat staat los van het feit dat we waarschijnlijk geen opvolging zullen kunnen vinden. De spoeling is buitengewoon dun en detacheerbureaus buiten dit dusdanig uit dat het voor een huisartsen praktijk in een dorp een onhaalbare kaart gaat lijken.

We wensen Joyce een vervullende en warme tijd bij haar nieuwe werkgever en zien haar met lede ogen gaan.