Open the menu
Home LSP

LSP

LSP of Landelijk Schakel Punt

Zoals u wellicht begrepen heeft is het een sterke wens van VWS, Verzekeraars en Automatiseerders om een mogelijkheid te scheppen voor andere behandelaars dan uw huisarts en zijn of haar waarnemers overdag uw medisch dossier te kunnen raadplegen. Dit met toestemming van de patiënt achteraf.

Van een landelijke versie, het Elektronisch Patiënten Dossier is het niet gekomen door afkeuring in de Eerste Kamer op principiële gronden en praktische veiligheidsmaatregelen.Desondanks zijn bovengenoemde partijen doorgegaan met ontwikkelen van een systeem, in ieder geval voor regionaal gebruik. Lees Huisartsenpost, SEH van ziekenhuizen, specialisten in ziekenhuizen en collega huisartsen.

Dus nog geen bedrijfs-, verzekerings- of keuringsartsen. Maar hoe lang ? Verschillende proefnames met de beveiliging zijn niet geheel geruststellend. Daarnaast kunnen ook andere partijen inzage eisen alvorens met u een akkoord, overeenkomst of dienstverband te realiseren. En die druk kan hoog zijn. Dat weten we al uit het papieren tijdperk.

En wat zijn de consequenties van een afwijzing bij de een op grond van weigering voor een nieuwe poging bij een andere aanbieder. Er staat meer in uw dossier dan u zich nu acuut kan voorstellen.

Natuurlijk zijn er vele patiënten voor wie het een groot goed zou zijn als meerdere zorgenden in acute situaties snel informatie kunnen krijgen. Desalniettemin komt dit maar zelden voor. Men kan hier denken aan mensen in het laatste stadium van hun ziekte, langdurig zieken bij wie veranderingen optreden, ouderen die moelijk hun klachten kunnen verwoorden of samenvatten en bezoekers die aan meerdere aandoeningen tegelijk lijden en onoverzichtelijk veel medicatie gebruiken. De andere kant is dat in, veel vaker optredende, situaties een frisse onbevooroordeelde blik van een u onbekende arts tot het verleden behoort.

Binnen 6 maanden is de voorzienig ook voor onze organisatie van kracht. Mocht u belangstelling hebben om deze mogelijkheid open te zetten; het betreft hier een "Opt In" !

Dat is een schriftelijk of elektronisch toestemmingsdocument waarin uw wens in deze wordt vastgelegd en u de machting tot het delen van uw gegevens en die van eventuele minderjarige gezinsleden bekrachtigt. 

Als u niet reageert moet dit, terecht, beschouwd worden als een weigering van toestemming.

Weeg voor en tegens goed af. Het is een systeem dat nog niet geheel veilig is en dat zich goed leent, bij veranderende politieke - en economische winden, toegang te bieden tot andere partijen dan uw eigen zorgverleners.

 

ZELF ONLINE AFSPRAAK MAKEN
HERHAAL RECEPTEN AANVRAGEN U kunt zelf snel en gemakkelijk online een herhaalrecept aanvragen. Vul uw gegevens in en wij zorgen dat u uw medicatie de volgende dag kunt ophalen bij uw plaatselijke apotheek.
Vraag herhaal recept aan
VRAAG VACCINATIE AAN Gaat u binnenkort op vakantie of maakt u verre reis Waarvoor u vaccinaties en malariamedicatie nodig denkt te hebben?
Vul hier het formulier in
M.E. Leijnse
HUISARTS
 • CONTACTGEGEVENS

   

  M.E. Leijnse, huisarts

   

  Eerste Lijns Zorgcentrum

  Het Zandpad

  Burgemeester de Zeeuwstraat 22 f

  3281 AJ Numansdorp

   

  Telefoon 0186-651353

  Spoedlijn 0186-654708

  Intercollegiaal 0186-657312

  Fax 0186-657313

  Email info@leijnsehuisarts.nl

   

  Lees meer
 • GRIEPVACCINATIES NO SHOW

  GEEN BERICHT ... GEEN UITNODIGING MEER! 

  Afgelopen griepvaccinatiecampagne was er een opvallend lage opkomst. Meer dan 129 trouwe prikkers zijn niet verschenen zonder bericht van afzegging, verhindering of weigering.

  Lees meer
 • DE PRAKTIJK

  Welkom op deze webpagina. Zowel voor onze patienten als voor mensen die incidenteel een arts nodig hebben binnen onze gemeente hebben we hier alle belangrijke – en nuttige informatie verzameld.

  Lees meer
 • GEMISTE AFSPRAKEN

  Volgens een beschikking van de Nederlandsche Zorg Autoriteit zijn wij gerechtigd gemiste afspraken die niet tijdig zijn afgezegd in rekening te brengen bij de patiënt.

  Lees meer
 • TELEFONISCH SPREEKUUR

  Iedere dag is er telefonisch spreekuur van 12.15 tot 12.45 hier hoeft u geen afspraak voor te maken, u kunt dan gewoon bellen met het algemene praktijknummer.

  Lees meer
 • WRATTENSPREEKUUR

  Wrattenspreekuur op woensdagmiddag 12.00 - 12.30. Zoals van ouds. Wel op afspraak. We willen u graag kunnen laten weten wanneer er onverhoopt geen vloeibaar stikstof beschikbaar zou zijn.

  Lees meer
 • BAARMOEDERHALSONDERZOEK

  Uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek worden uitgevoerd door uw eigen huisarts. U kunt daartoe, mocht u een strikte voorkeur hebben, kiezen voor een daartoe opgeleide assistente.

  Lees meer
 • WOENSDAGMIDDAG GESLOTEN

  Woensdagmiddag is de praktijk na 13.00 gesloten en wordt waargenomen door Dhr Witsel en Mevr Veldhoen.

  Lees meer
 • WAARNEMING AVOND, NACHT EN WEEKEND

  Van 17.00 tot 08.00 en tijdens weekenden en feestdagen wordt de waarneming voor spoedeisende gevallen verricht vanuit de Huisartsenpost Het Hellegat.

  Lees meer
 • WAARNEMING BIJ VAKANTIE

  Tijdens sluiting van de praktijk wegens vakantie of nascholing wordt de praktijk waargenomen.

  Lees meer
 • PRIVACY PATIENTENDOSSIER

  In principe zijn de medische dossiers van patiënten in onze praktijk bij onze afwezigheid tijdens vakantie, vrije middag of nascholing door dokter Witsel, Veldhoen & Verhoef als waarnemers te raadplegen.

  Lees meer
 • LSP

  Zoals u wellicht begrepen heeft is het een sterke wens van VWS, Verzekeraars en Automatiseerders om een mogelijkheid te scheppen voor andere behandelaars dan uw huisarts en zijn of haar waarnemers overdag uw medisch dossier te kunnen raadplegen.

  Lees meer
 • ZORGGROEP HOEKSE WAARD

  De huisartsen van de Hoeksche Waard zijn een samenwerkingsverband aan gegaan om kwalitatief hoogwaardige zorg te leveren aan patiënten met chronische ziekten. De huisartsen willen deze zorg dicht bij huis leveren, dus in de huisartsenpraktijk.

  Lees meer
 • GRIEPVACCINATIES 2018

  Als verder leest vindt u de data, tijden en de locaties van griepvaccinaties 2018. Als u tot de groep patienten behoort die hiervoor van rijkswege voor in aanmerking komt krijgt u een oproepkaart thuis per post. Zoals ieder jaar.

  Lees meer
NIEUWSBRIEF Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte