Open the menu
Home LSP

LSP

LSP of Landelijk Schakel Punt

Zoals u wellicht begrepen heeft is het een sterke wens van VWS, Verzekeraars en Automatiseerders om een mogelijkheid te scheppen voor andere behandelaars dan uw huisarts en zijn of haar waarnemers overdag uw medisch dossier te kunnen raadplegen. Dit met toestemming van de patiënt achteraf.

Van een landelijke versie, het Elektronisch Patiënten Dossier is het niet gekomen door afkeuring in de Eerste Kamer op principiële gronden en praktische veiligheidsmaatregelen.Desondanks zijn bovengenoemde partijen doorgegaan met ontwikkelen van een systeem, in ieder geval voor regionaal gebruik. Lees Huisartsenpost, SEH van ziekenhuizen, specialisten in ziekenhuizen en collega huisartsen.

Dus nog geen bedrijfs-, verzekerings- of keuringsartsen. Maar hoe lang ? Verschillende proefnames met de beveiliging zijn niet geheel geruststellend. Daarnaast kunnen ook andere partijen inzage eisen alvorens met u een akkoord, overeenkomst of dienstverband te realiseren. En die druk kan hoog zijn. Dat weten we al uit het papieren tijdperk.

En wat zijn de consequenties van een afwijzing bij de een op grond van weigering voor een nieuwe poging bij een andere aanbieder. Er staat meer in uw dossier dan u zich nu acuut kan voorstellen.

Natuurlijk zijn er vele patiënten voor wie het een groot goed zou zijn als meerdere zorgenden in acute situaties snel informatie kunnen krijgen. Desalniettemin komt dit maar zelden voor. Men kan hier denken aan mensen in het laatste stadium van hun ziekte, langdurig zieken bij wie veranderingen optreden, ouderen die moelijk hun klachten kunnen verwoorden of samenvatten en bezoekers die aan meerdere aandoeningen tegelijk lijden en onoverzichtelijk veel medicatie gebruiken. De andere kant is dat in, veel vaker optredende, situaties een frisse onbevooroordeelde blik van een u onbekende arts tot het verleden behoort.

Binnen 6 maanden is de voorzienig ook voor onze organisatie van kracht. Mocht u belangstelling hebben om deze mogelijkheid open te zetten; het betreft hier een "Opt In" !

Dat is een schriftelijk of elektronisch toestemmingsdocument waarin uw wens in deze wordt vastgelegd en u de machting tot het delen van uw gegevens en die van eventuele minderjarige gezinsleden bekrachtigt. 

Als u niet reageert moet dit, terecht, beschouwd worden als een weigering van toestemming.

Weeg voor en tegens goed af. Het is een systeem dat nog niet geheel veilig is en dat zich goed leent, bij veranderende politieke - en economische winden, toegang te bieden tot andere partijen dan uw eigen zorgverleners.

 

ZELF ONLINE AFSPRAAK MAKEN
HERHAAL RECEPTEN AANVRAGEN U kunt zelf snel en gemakkelijk online een herhaalrecept aanvragen. Vul uw gegevens in en wij zorgen dat u uw medicatie de volgende dag kunt ophalen bij uw plaatselijke apotheek.
Vraag herhaal recept aan
VRAAG VACCINATIE AAN Gaat u binnenkort op vakantie of maakt u verre reis Waarvoor u vaccinaties en malariamedicatie nodig denkt te hebben?
Vul hier het formulier in
M.E. Leijnse
HUISARTS
 • CONTACTGEGEVENS

   

  M.E. Leijnse, huisarts

   

  Eerste Lijns Zorgcentrum

  Het Zandpad

  Burgemeester de Zeeuwstraat 22 f

  3281 AJ Numansdorp

   

  Telefoon 0186-651353

  Spoedlijn 0186-654708

  Intercollegiaal 0186-657312

  Fax 0186-657313

  Email info@leijnsehuisarts.nl

   

  Lees meer
 • DE PRAKTIJK

  Welkom op deze webpagina. Zowel voor onze patienten als voor mensen die incidenteel een arts nodig hebben binnen onze gemeente hebben we hier alle belangrijke – en nuttige informatie verzameld.

  Lees meer
 • GRIEPVACCINATIES NO SHOW

  GEEN BERICHT ... GEEN UITNODIGING MEER! 

   

  Lees meer
 • GRIEPVACCINATIES 2018

  ...

  Lees meer
 • GEMISTE AFSPRAKEN

   

  Lees meer
 • TELEFONISCH SPREEKUUR

  ...

  Lees meer
 • WRATTENSPREEKUUR

   

  Lees meer
 • KEURINGEN w.o. RIJBEWIJS

  ...

  Lees meer
 • BAARMOEDERHALSONDERZOEK

   

  Lees meer
 • WOENSDAGMIDDAG GESLOTEN

   

  Lees meer
 • WAARNEMING AVOND, NACHT EN WEEKEND

   

  Lees meer
 • WAARNEMING BIJ VAKANTIE

   

  Lees meer
 • ALGEMENE VERORDENING PERSOONSGEGEVENS

   ...

  Lees meer
 • PRIVACY PATIENTENDOSSIER

   

  Lees meer
 • LSP


  Lees meer
 • ZORGGROEP HOEKSE WAARD


  Lees meer
NIEUWSBRIEF Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte